Održana konferencija za trenere NAJU o okviru kompetencija lokalnih službenika

10. Oktobar 2022.

Konferencija za akreditovane trenere Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU) pod nazivom „Budite kreator sopstvene izvrsnosti“ održana je 7. oktobra u prostorijama ove institucije.

Glavna tema ovog stručnog skupa, organizovanog u saradnji sa Programom Saveta Evrope „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama – faza 2“, je unapređenje kompetencija službenika zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Učesnicima su se na početku obratili Dejan Miletić, v.d. direktora NAJU, Tobias Flesenkemper, Šef Misije kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Jasmina Benmansur, pomoćnica ministra, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Alina Tatarenko, šefica Odeljenja za demokratsko upravljanje Saveta Evrope (putem video linka).

Uz podršku Programa, NAJU je razvila okvir kompetencija za zaposlene u lokalnim samoupravama i intenzivno se rade obuke zaposlenih. Do sada je održano 60 obuka za više 1000 zaposlenih u lokalnim samoupravama, a kraja godine planirano je sprovođenje još 22 obuke.

Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“ zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa programskim partnerima Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.